ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив члена НКРЕКП Циганенка і тимчасово позбавив Комісію кворуму

Після останнього кадрового рішення президента в Комісії залишилися двоє з шести членів.

Порошенко звільнив члена НКРЕКП Циганенка і тимчасово позбавив Комісію кворуму
Петр Порошенко
Фото: Пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко звільнив з посади члена Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Бориса Циганенка, в результаті чого кількість членів регулятора разом з його головою скоротилося до трьох - нижче кворуму. Відповідний указ №390 від 27 листопада оприлюднено на сайті президента, передає "Інтерфакс-Україна".

Циганенко з 13 листопада перебував на лікарняному, через що НКРЕКП втратила можливість приймати рішення.

Після останнього кадрового рішення президента в Комісії залишилися голова Дмитро Вовк і двоє з шести членів - Вікторія Морозова і Руслан Машляківський.

Нагадаємо, в березні президент затвердив план ротації голови і членів НКРЕКП, згідно з яким звільненню в термін не пізніше, ніж через шість місяців з дня набуття чинності законом про цей енергорегулятор підлягають Юрій Голляк і Володимир Євдокимов; не пізніше, ніж через 12 місяців - Вікторія Морозова і Б. Циганенко; не пізніше, ніж через 18 місяців - Р. Машляківський і Д. Вовк. Наприкінці травня президент звільнив Голляка і Євдокимова.

Членів НКРЕКП повинна відбирати номінаційна комісія в складі п'ятьох осіб: двох представників делегує президент, двох - парламент (від комітету ПЕК і комітету ЖКГ), одного - Кабінет Міністрів. Голову НКРЕКП обиратимуть члени комісії на закритому голосуванні, переобрання голови проводиться що два роки після затвердження першого складу комісії.

17 листопада Порошенко завершив формування конкурсної комісії з відбору членів НКРЕКП.

НКРЕКП здійснює державне регулювання діяльності суб'єктів природних монополій в електроенергетиці, теплопостачанні, нафтогазовому комплексі, централізованому водопостачанні та водовідведенні, переробці та захороненні побутових відходів, а також забезпечує проведення цінової і тарифної політики в цих сферах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram