ГоловнаСуспільствоЖиття

Люди Семенченка припинили блокувати паливний термінал у Новограді-Волинському

На під'їздах до терміналу залишилося лише наметове містечко.

Люди Семенченка припинили блокувати паливний термінал у Новограді-Волинському
Фото: enkorr.com.ua

Новоград-Волинський паливний термінал підприємства "ПрикарпатЗахідтранс", який був заблокований людьми Семена Семенченка і Єгора Соболєва, працює в нормальному режимі, активісти в повному складі покинули об'єкт.

Про це повідомляє enkorr.

"У вихідні приїжджав Парасюк, обіцяв перекрити залізничні колії ... Зараз нікого немає, всі поїхали на Київ", - повідомило джерело в Новограді-Волинському. За його словами, на під'їздах до терміналу залишилося лише наметове містечко.

Нагадаємо, 23 листопада люди Семенченка та Соболєва заблокували паливний термінал у Новограді-Волинському, звідки здійснюються відвантаження російського дизельного палива, що надходить по нафтопродуктопроводу "Самара - Західний напрямок".

Власник нафтопродуктопроводу - компанія "ПрикарпатЗахідтранс" - категорично відкидає будь-які звинувачення, стверджуючи, що оформлення дизпалива здійснюється в повному обсязі, про що свідчить відсутність будь-яких претензій з боку фіскальних органів.

У 1988 році радянська влада передала українську частину продуктопроводу "Самара - Західний напрямок" на баланс Української РСР, а з розпадом СРСР її успадкувала Росія. Спочатку нафтопродуктопровід був записаний на "Південно-Західне підприємство магістральних нафтопродуктопроводів", яке належало російському держконцерну "Роснефтепродукт". У 2001 році правонаступником цього підприємства стала компанія "ПрикарпатЗахідтранс", яка належала "Транснафті".

У 2005 році Україна почала суд за трубопровід і навіть виграла першу інстанцію. Але росіянам вдалося в Рівненському апеляційному суді скасувати це рішення. Касацію знову виграли прокурори, і Верховний Суд повернув позов до апеляційного суду. 25 листопада 2014 року той прийняв рішення на користь держави, ухваливши націоналізувати трубу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram