ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА: 40% маршрутних таксі в столиці працюють незаконно

У деяких випадках термін дії угод закінчився 6-9 років тому.

КМДА: 40% маршрутних таксі в столиці працюють незаконно
Фото: Макс Требухов

Київська міська державна адміністрація констатує незаконність роботи 40% маршрутних таксі в столиці.

Про це йдеться в результатах аудиту ефективності оцінки функціонування в департаменті транспортної інфраструктури системи внутрішнього контролю процесу "Проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування".

Під час перевірки було виявлено низку суттєвих недоліків щодо організації та контролю з боку департаменту транспортної інфраструктури та неефективної роботи з боку Комунальної служби перевезень.

Зокрема, зазначено, що станом на середину листопада відсутні законні підстави на обслуговування перевізниками в режимі маршрутного таксі 40% маршрутів (67 із 166 наявних). Із них 11 маршрутів у зв'язку з прийняттям рішень департаменту транспортної інфраструктури про закриття цих маршрутів і 56 маршрутів (37% з 155 відкритих) у зв'язку із закінченням термінів дії угод.

У деяких випадках термін дії угод закінчився 6-9 років тому.

Під час аудиту також було виявлено, що департаментом не проводиться перевірка наданої перевізниками інформації про наявність працівників, які здійснюють щоденний контроль за технічним станом транспортних засобів і які проводять щоденний огляд стану здоров'я водія та якості автобусів.

Нагадаємо, на початку листопада після смертельної ДТП за участю маршрутки, мер Києва Віталій Кличко доручив провести комплексну перевірку ліцензій і стандартів роботи приватних маршрутних таксі в столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram