ГоловнаСвіт

Держдеп США схвалив продаж Польщі озброєнь на $500 млн

Варшава отримає мобільну артилерійську систему залпового вогню.

Держдеп США схвалив продаж Польщі озброєнь на $500 млн
HIMARS
Фото: 21stcenturyasianarmsrace.com

Держдепартамент США підтримав продаж Польщі озброєнь на $500 млн.

Управління Міноборони США з оборонної співпраці і безпеки повідомило про це Конгрес.

Половину вартості контракту для Польщі становитиме закупівля мобільної артилерійської системи залпового вогню HIMARS ($250 млн). HIMARS - полегшена реактивна система залпового вогню (РСЗВ).

Ще на $250 млн уряд Польщі замовив цілу низку озброєнь: від ракет для артилерійських систем до GPS-приймачів.

Зокрема, Варшава подала запит на придбання керованих ракет для систем залпового вогню: 16 ракет марки M31A1 Unitary, 9 - M30A1. Польща вирішила купити 61 тактичний ракетний комплекс ATACMS M57 Unitary, вісім універсальних навігаційних пристроїв для РСЗВ M270, 34 практичні керовані ракети малої дальності, 1642 одиниці спорядження, серед яких системи наведення і управління, набори для тестування ракет, GPS-приймачі, а також послуги з тренуванні і логістики.

В Управлінні з оборонного співробітництва і безпеки дійшли до висновку, що продаж відповідатиме зовнішній політиці США і цілям нацбезпеки, оскільки допоможе поліпшити захищеність союзника по НАТО.

"Польща має намір використовувати ці засоби оборони для вдосконалення своїх збройних сил і поліпшення захищеності і здатності протистояти регіональним загрозам", - йдеться в повідомленні.

"Імовірний продаж озброєння не змінить базового балансу сил у регіоні", - додали в управлінні.

У вересні цього року польський сейм схвалив підвищення витрат на оборону до 2,1% ВВП до 2020 року і до 2,5% ВВП з 2020-го. НАТО не вимагає від країн-учасниць блоку витрачати на оборону понад 2%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram