ГоловнаПолітика

Україна має намір вимагати екстрадиції "віце-прем'єра Криму" Нахлупіна

Україна звинувачує Нахлупіна в державній зраді.

Україна має намір вимагати екстрадиції "віце-прем'єра Криму" Нахлупіна
Виталий Нахлупин
Фото: primechaniya.ru

Прокуратура Автономної республіки Крим вимагатиме в РФ екстрадиції екс-депутата Верховної Ради Криму Віталія Нахлупіна, якого 17 жовтня затримали в Москві на хабарі.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Прокуратурою АР Крим будуть вживатися заходи з метою звернення до компетентних органів Російської Федерації про арешт і подальшу екстрадицію Нахлупіна В.Г. в Україну для притягнення до відповідальності за державну зраду", - заявив прокурор Криму Гюндуз Мамедов.

Україна звинувачує Нахлупіна за ч. 1 ст. 111 КК України - державна зрада.

"Під час розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що зазначений депутат Верховної Ради Автономної Республіки Крим надав допомогу і сприяння окупації Криму", - підкреслив прокурор.

Зокрема, Нахлупіна звинувачують, що брав участь в ухваленні так званої Конституції Республіки Крим та створенні нелегітимного державного утворення "Республіка Крим", закликав до участі в "референдумі", який проводила окупаційна адміністрація в березні 2014 року. Крім того, пізніше він був обраний в "Державну Раду Республіки Крим" як член регіонального відділення партії "Єдина Росія".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram