ГоловнаПолітика

Кольченко написав листа Сенцову

"Не впадай у відчай і пам'ятай, що імперії не вічні, тирана скинуть".

Кольченко написав листа Сенцову
Фото: Антон Наумлюк

Український політв'язень Олександр Кольченко написав листа підтримки своєму другові Олегу Сенцову після того, як той був змушений припинити голодування.

Про це повідомила член Уральської правозахисної групи Тетяна Щур, передавши текст листа.

У листі Кольченко закликає Сенцова не впадати у відчай і пам'ятати, що імперії не вічні, передає Укрінформ.

"Привіт, Олеже! Мені дуже шкода, що заявлена тобою мета так і не досягнута, навіть частково. Мені вже наприкінці тижневого голодування здавалося, що всі наші старання марні, хоча я десь в глибині душі сподівався, що я помиляюся. Весь період твого голодування намагався за можливості відстежувати новини про тебе; дуже хвилююся за тебе. Дуже важко змиритися з думкою про те, що перебуваючи тут, ти як крихта - безсилий, не можеш ні на що вплинути. Мені дуже важко уявити те, на скільки ти відчуваєш себе втомленим і розчарованим. Не впадай у відчай і пам'ятай, що імперії не вічні, тирана скинуть. З кожним днем впевненість в цьому дедалі виразніша. Одужуй швидше! Бережи себе", - йдеться в листі Кольченка, підписаному 11 жовтня.

Щур уточнила, що "лист вже у Олега".

Як повідомлялося, Кольченко 31 травня оголосив про початок голодування на підтримку вимоги Сенцова. Однак 7 червня Кольченко припинив голодування через погіршення здоров'я.

Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають в російських і кримських в'язницях. Він неодноразово заявляв, що голодуватиме "до кінця". 5 жовтня стало відомо, що Сенцов 6 жовтня припиняє голодування. Він назвав це "вимушеним заходом через погрози насильницького годування".

Нагадаємо, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. В РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного угрупування. У тій самій справі Кольченка було засуджено до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram