ГоловнаКультура

За п'єсою Сенцова "Номери" вийде повнометражний фільм

Творча група отримає фінансову підтримку від Міністерства культури.

За п'єсою Сенцова "Номери" вийде повнометражний фільм
Фото: LB.ua

В Україні починається виробництво повнометражного фільму "Номери" за сценарієм українського режисера Олега Сенцова, незаконно засудженого в РФ. Про це повідомила прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

"Творча група кінопроекту "Номери" анонсувала запуск у виробництво повнометражного фільму за сценарієм Олега Сенцова, режисером-постановником якого виступає сам автор", - йдеться в повідомленні відомства.

За словами продюсера фільму Ганни Паленчук, своє режисерське бачення стрічки і її персонажів Сенцов виклав у листі - одному з 50, які протягом 145 днів голодування режисер надіслав своїм колегам для підготовки екранізації його твору.

"Номери" - це не кіно в чистому вигляді, але й не до кінця театр, це - утопія, буфонада, гротеск. Десяток пронумерованих персонажів, страшних і смішних одночасно, які застрягли в ще дивнішому світі. Замкнутий простір їхнього існування, предмети побуту, які оточують, атмосфера затхлості. Історія стара як світ, персонажі замкнуті у своєму світі, до якого всім нам треба придивитися. Я хочу, щоб ви зрозуміли те відчуття легкості і ущипливості, яке я хочу передати у своєму творі, немов приготувати суміш збитих вершків разом з шпильчастим льодом. Я бачу цей світ, коли заплющую очі, і хочу перенести його на екран, щоб пригостити цією стравою інших", - цитує лист Сенцова Паленчук.

Кінопроект отримав фінансову підтримку Міністерства культури України за результатами конкурсного відбору кінопроектів патріотичного спрямування.

Як повідомила сестра Олега Сенцова Наталія Каплан, він прагнув поставити п'єсу «Номери».

"Я повністю довіряю команді, яка працює над фільмом і перебуває на постійному зв'язку з Олегом. А також я дуже рада, що і під час голодування, коли Олегу було фізично важко, він продовжував наполегливо працювати. За час ув'язнення він написав п'ять п'єс, збірник оповідань і роман. На жаль, ми не знаємо, про що його твори, адже він сказав, що його творчість вийде з в'язниці тільки разом з ним. Зараз його фізичний стан надзвичайно загрозливий, проте він робить усе можливе, щоб його творчість могла жити далі", - зазначила вона.

Нагадаємо, 5-6 жовтня Олег Сенцов припинив голодування, яке тримав 145 днів, через погрози примусового годування з боку тюремників. У Росії його засуджено до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram