ГоловнаКультура

Українська актриса на китайському кінофестивалі отримала нагороду за найкращу жіночу роль

Дарина Плахтій стала володаркою призу Silk Road IFF.

Українська актриса на китайському кінофестивалі отримала нагороду за найкращу жіночу роль
Фото: facebook.com/stepanska.m

Українська актриса Дарина Плахтій отримала нагороду за найкращу жіночу роль у фільмі "Стрімголов" на китайському кінофестивалі "Шовковий шлях" (Silk Road IFF). Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила режисерка картини Марина Степанська.

Призом є позолочена статуетка, яка зображує жінку, що грає на музичному інструменті.

"Silk Road IFF був заснований п'ять років тому в Китаї для об'єднання кінематографу двох ринків, які насправді мало перетинаються - європейського і китайського. Цього року в конкурсі було 19 картин, з Європи і Азії, для "Стрімголов" це хороший старт на китайському ринку. Міс Плахтій, ця важенна позолочена штуковина чекає на тебе, сподіваюся, гора цих нагород не притлумить твій талант", - написала Степанська.

Нагадаємо, раніше за роль у "Стрімголов" Дарина Плахтій отримала "Золоту Дзиґу" і приз Марокканського кінофестивалю. Цей фільм розповідає про дівчину Катю, яка кинула навчання в Академії мистецтв, і хлопця Антона, який свого часу професійно займався музикою. Пристрасть до алкоголю зруйнувала його кар'єру, і тепер він намагається почати життя з чистого аркуша.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram