ГоловнаКультура

У Києві пройде виставка за участю художників з синдромом Дауна

На "Що важливо" покажуть роботи художників без і з синдромом Дауна.

З 19 жовтня по 8 листопада в креативному просторі Izone пройде виставка "Що важливо".

На виставці покажуть роботи, створені художниками з синдромом Дауна в партнерстві з художниками без цього синдрому.

Кураторки Лізавета Герман і Марія Ланько відібрали 40 робіт, створених українськими художниками за останні 20 років, а також проекти, створені в партнерстві з людьми з синдромом Дауна.

Виставка є частиною проекту інклюзії в культурі, ініційованого Goethe-Institut в Україні за співпраці з дослідницьким проектом TOUCHDOWN 21.

У рамках проекту художники Станіслав Туріна і Катерина Лібкінд разом з партнерами з TOUCHDOWN 21 упродовж декількох місяців взаємодіяли з людьми з синдромом Дауна, щоб з'ясувати, які теми хвилюють їх найбільше. Ці теми лягли в основу робіт, представлених на виставці, частина з них створена в співавторстві з людьми з синдромом Дауна.

На виставці покажуть арт-об'єкти з Німеччини - роботи художників з синдромом Дауна та серію фотопортретів Брит Шилінг, а також відеороботу, що зафіксувала акторське читання сценарію, написану українським актором з синдромом Дауна Олександром Стешенком.

Серед художників, представлених на виставці, - Андрій Сагайдаковський, Мирослав Ягода, Алевтина Кахідзе та інші.

Упродовж роботи виставки відбудуться перформанс TOUCHDOWN 21 mini, спектакль Стаса Жиркова за п'єсою Сергія Гернера, показ фільму "Дорослі" Майте Альберда, кураторські тури.

Фото: Надано організаторами

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram