ГоловнаСвіт

Директор ФБР звинуватив Китай в економічному шпигунстві

Повсюдне економічне шпигунство з боку Китаю помічено на всій території США.

Директор ФБР звинуватив Китай в економічному шпигунстві
Фото: EPA/UPG

Дії Китайської Народної Республіки є найбільш серйозною і довгостроковою загрозою для контррозвідувальних служб США.

Про це заявив в середу директор ФБР Крістофер Рей, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"З точки зору контррозвідки, Китай представляє найбільшу і серйозну загрозу, з якою стикається наша країна", - сказав Рей, виступаючи на слуханнях в комітеті сенату США з внутрішньої безпеки і урядових справ.

За його словами, повсюдне економічне шпигунство з боку Китаю помічено на всій території США і стосувалося безлічі речей, "починаючи з насіння кукурудзи в Айові і закінчуючи вітряними турбінами в Массачусетсі".

Відповідаючи на питання сенаторів, чи є Китай більшою загрозою, ніж Росія, Рей заявив, що Росія веде боротьбу за сьогоднішній день, а Китай - за завтрашній.

"Розвідувальна діяльність Китаю представляє найбільшу широкомасштабну, найскладнішу, найдовгостроковішу загрозу, з якою ми стикаємося. Загроза Росії може залишатися значною і після падіння Радянського Союзу. Але Росія веде боротьбу за сьогоднішній день. А Китай - боротьбу за день завтрашній", - цитує директора ФБР Голос Америки.

Раніше президент США Дональд Трамп звинуватив Китай в прагненні втрутитися в процес проміжних виборів до Конгресу, намічених на 6 листопада.

У той же час віце-президент США Майк Пенс звинуватив Китай в проведенні кампанії з розширення свого впливу в США і заявив, що російське втручання було незрівнянно скромніше в порівнянні з діями Китаю.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram