ГоловнаКультура

Кредитор відстрочив виплату боргу Мистецькому Арсеналу до 2025 року

Інституція винна агентству "Фінінпро" 119,6 млн грн.

Кредитор відстрочив виплату боргу Мистецькому Арсеналу до 2025 року
Фото: Мистецький Арсенал

Мистецький Арсенал досяг домовленості щодо боргу перед державним підприємством "Фінінпро" в розмірі 119,6 млн грн.

Виплату боргу відтермінували до 2025 року, розповіла в інтерв'ю LB.ua директор Мистецького Арсеналу Олеся Островська-Люта.

119,6 млн грн були взяті в борг попереднім керівництвом музейного комплексу у 2012 році як поворотна допомога. У переговорах щодо виплати боргу брали участь представники Міністерства фінансів.

При цьому Арсенал може віддавати борги тільки з зароблених коштів, а не з коштів, які виділяє держава. Відзначимо, що із зароблених грошей державні підприємства на кшталт Мистецького Арсеналу повинні 75% повертати до бюджету країни. У 2007 році Арсенал заробив 12 млн грн, але доходу не отримав - в тому числі через необхідність списати непридатні для використання матеріали.

"Ми пропонували реструктуризацію боргу на 60 років, тому що підрахували, що зможемо щорічно виплачуватиме не більш як 1,5 млн грн. Це єдиний реальний варіант. Але кредитор на це не погодився, погодився тільки на відстрочку. Це означає, що на той час потрібно буде знайти якесь рішення", - розповіла Островська.

Борг перед "Фінінпро" - не єдиний борг інституції. З 2009 року Мистецький Арсенал винен Залу офіційних делегацій. Зараз розмір боргу - 6,2 млн грн, його інституція поступово виплачує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram