ГоловнаПолітика

Мер Глухова зібрався в президенти

"Упевнений, що на моєму місці кожен з моїх предків прийняв би таке саме рішення"

Мер Глухова зібрався в президенти
Фото: facebook.com/michel.terestchenko.3

Мер Глухова Мішель Терещенко планує балотуватися в президенти.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок.

"Складання повноважень місцевого голови - ніяка не капітуляція, а мій виклик системі для подальших кроків із виконання взятих зобов'язань перед глухівчанами", - цитує Терещенка "Інтерфакс-Україна".

На його думку, серед нинішніх кандидатів у президенти немає нікого, хто мав би політичну волю для зміни країни і боротьби з корупцією.

"Тому я змушений балотуватися на посаду президента України. Упевнений, що на моєму місці в такий складний для країни час кожен з моїх предків прийняв би таке саме відповідальне і важке рішення", - пояснив він.

Крім того, Терещенко запропонував створити антиолігархічну платформу із залученням громадських організацій для формування команди професійних державних діячів.

На його думку, державна влада не бажає змінюватися й імітує реформи. "Змінити систему на рівні маленького містечка неможливо", - сказав Терещенко.

Він зазначив, що політичні сили, представлені в місцевих радах, не сприяють проведенню реформ на місцях, а навпаки, перешкоджають ефективній роботі.

Нагадаємо, що Терещенка обрали мером Глухова в жовтні 2015 року, коли його підтримали 64,58% виборців міста.

Терещенко понад 10 живе в Україні (це обов'язкова вимога для балотування в президенти) і займається фермерством у Глухівському районі, обробляючи 3 тис. га землі. Українське громадянство він отримав у березні 2015 року.

Терещенко - нащадок династії українських цукрозаводчиків, народився у Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram