ГоловнаПолітика

Рада розблокувала соцдопомогу в'язням Кремля, - Геращенко

У держбюджеті-2018 на допомогу сім'ям політв'язнів і заручників заклали 96 млн гривень.

Рада розблокувала соцдопомогу в'язням Кремля, - Геращенко
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Верховна Рада внесла зміни в державний бюджет на 2018 рік і розблокувала соціальну і адвокатську допомогу сім'ям незаконно утримуваних Росією політичних в'язнів.

Про це повідомила віце-спікер Верховної Ради, представник України в Тристоронній контактній групі в Мінську Ірина Геращенко.

"Тепер очікуємо від уряду розблокування виплат на адвокатську і допомогу сім'ям бранців Кремля. Сподіваюся, Кабінет Міністрів у найкоротші терміни проведе всі необхідні процедури для реальної підтримки сімей незаконно утримуваних українців. Зокрема, визначить отримувачів стипендії імені Левка Лук'яненка, на виконання відповідного указу президента Порошенка", - написала Геращенко у фейсбуці.

Раніше Геращенко зазначала, що в бюджеті на 2018 рік заклали 96 млн гривень на правову і соціальну допомогу сім'ям політв'язнів і заручників, але через недосконалість законодавства питання виплат залишалося заблокованим.

Кабінет Міністрів України 26 липня прийняв постанову про підтримку українських політв'язнів, яких утримують в Росії і на окупованих територіях, а також членів їхніх сімей.

За даними правозахисників, в Росії і анексованому Криму утримують загалом близько 70 політв'язнів-українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram