ГоловнаПолітика

З початку окупації "суди" Криму відкрили 35 справ через ухилення від служби в російській армії

Російська влада півострова посилила переслідування через ухилення від служби в армії.

З початку окупації "суди" Криму відкрили 35 справ через ухилення від служби в російській армії
Фото: mil.ru

З початку окупації Криму на сайтах "судів" півострова опубліковано інформацію як мінімум про 35 кримінальних справ,  які відкрито проти кримчан через ухилення від служби в Збройних силах Росії.

Про це повідомляє Кримська правозахисна група.

Правозахисники зазначають, що Російська Федерація в Криму посилила переслідування за ухилення від служби у своїй армії та з кожним наступним призовом збільшується кількість вироків за ухилення від служби.

Зокрема, після "судових" розглядів 1 постанову про призначення покарання винесено після осінньої призовної кампанії 2016 року, 5 - після весняної кампанії 2017 року, 7 - після осінньої кампанії 2017 року, 17 - після весняної кампанії 2018 року.

Ще 5 перебувають на розгляді в «суді». Основна частина вироків - штраф від 7000 до 80000 рублів. При цьому сплата штрафу не звільняє людину від обов'язку служити в збройних силах. Як мінімум один вирок - умовне позбавлення волі на строк 8 місяців (за ст. 328 КК РФ).

"Ці вироки свідчать про примус жителів Криму до служби в армії держави-окупанта. Такі дії влади РФ є військовим злочином і потрапляють під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, МЗС України висловило протест у зв'язку з призовом РФ на військову службу громадян України, які проживають в анексованому Криму і Севастополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram