ГоловнаПолітика

Перший заступник голови Порошенка в Криму запропонував припинити автобусне сполучення з Росією

В уряді вже розглядають варіант припинення залізничного сполучення з РФ.

Перший заступник голови Порошенка в Криму запропонував припинити автобусне сполучення з Росією
Изет Гданов
Фото: Радио Свобода

Разом із закриттям залізничного сполучення з Росією слід закрити і автобусне. Таку думку 7 серпня висловив перший заступник представника президента України в АР Крим Ізет Гданов, повідомляє Крим.Реалії.

"Перше (чому потрібно закрити сполучення з Росією, - ред.) - це безпека наших громадян. Друге - це безпека території. Росія з початку 2014 року захоплювала наші території: в Криму і на Донбасі. У нас фактично стан війни з Росією. Сполучення з агресором недоцільне і нічого хорошого від нього ми не очікуємо", - сказав Гданов.

За його словами, подібні кроки Києва і міжнародного співтовариства змусять Росію "поважати міжнародне право і міжнародні кордони".

6 серпня стало відомо, що українська влада розглядає варіант із закриттям залізничного сполучення зі столицею Росії Москвою. За словами міністра інфраструктури Володимира Омеляна, Україна підготувала низку контрзаходів щодо того, що відбувається з боку Російської Федерації на окупованих територіях і на Азовському морі. У цей комплекс заходів входить і припинення залізничного сполучення з Росією. Питання обговорювалося на міжвідомчих робочих зустрічах в Міністерстві інфраструктури.

Як наголосив Омелян, зараз йдеться виключно про припинення пасажирського залізничного сполучення.

Міністр уточнив, що під час консультацій щодо ситуації на Азовському басейні з залученням багатьох міністерств і відомств України були напрацьовані й інші рішення.

Нагадаємо, між Україною і Росією не літають літаки, але все ще ходять потяги і їздять автобуси.

Влітку 2017 року російське видання "Комерсант" з посиланням на свої джерела повідомило, що з 1 липня Україна готується припинити залізничне пасажирське сполучення з РФ. У відповідь "Укрзалізниця" повідомила, що не приймала жодних рішень щодо скасування перевезень пасажирів і не отримувала подібних приписів від вищестоящих органів державної влади. У грудні в.о. голови Укрзалізниці заявив, що це питання буде вирішуватися в 2018 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram