ГоловнаПолітика

Старт послуги перенесення мобільних номерів призначено на 1 травня

Проект рішення НКРЗІ відправлено на узгодження.

Старт послуги перенесення мобільних номерів призначено на 1 травня
Фото: itc.ua

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), остаточно затвердила план впровадження послуги з перенесення мобільних номерів (MNP).

Як повідомляють на сайті НКРЗІ, до 1 лютого 2019 року мають бути створені локальні бази даних мобільних операторів і їх підключення до централізованої бази даних ДП "Укрчастотнагляд".

Початок впровадження послуг з перенесення абонентських номерів призначено на 1 травня 2019 року.

Рішення було прийнято за основу ще на засіданні 26 червня, а 7 серпня було прийнято рішення направити його на погодження до зацікавлених відомств.

Нагадаємо, запуск MNP два роки було заблоковано судовими позовами.

5 січня 2016 року Український державний центр радіочастот вибрав ТОВ "Діалінк" для реалізації проекту. "Ес Ай Центр", не допущена до оціночної фази тендера, але подала майже вдвічі дешевшу заявку, і її партнер Teletech успішно оскаржили результати конкурсу в Антимонопольному комітеті України (АМКУ).

УДЦР вирішив відмовитися від судів з АМКУ і виконав усі його приписи, 21 квітня 2016 року визначивши переможцем конкурсу щодо MNP "Ес Ай Центр". Після чого "Діалінк" подала близько 20 судових позовів щодо оскарження вказаних вище рішень, унаслідок чого впровадження MNP було заблоковано на більш ніж півроку.

У квітні 2017 року Вищий господарський суд України, розглянувши касаційну скаргу ТОВ "Діалінк", скасував рішення судів попередніх інстанцій про визнання укладеним договору між УДЦР та "Ес Ай Центр".

У зв'язку з цим у липні 2017 року вибір постачальника бази MNP почали спочатку, але на новий конкурс ніхто не прийшов.

У результаті проект було реалізовано компанією "Ес Ай Центр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram