ГоловнаЕкономікаБізнес

Конкурс на перенесення мобільних номерів буде проведено заново

Ситуація з MNP повернулася до стану кінця 2015 року.

Конкурс на перенесення мобільних номерів буде проведено заново
Фото: itc.ua

Комітет з конкурсних торгів Українського державного центру радіочастот у понеділок, 31 липня, оголосив рішення з приводу ситуації з тривалим впровадженням послуги перенесення номерів при зміні оператора (MNP).

Згідно з рішенням регулятора, вибір постачальника бази MNP буде розпочато спочатку, пише профільне видання ITC.

Необхідність такого рішення пов'язана з тим тим, що вже другий рік поспіль триває судова тяганина між компаніями, які свого часу брали участь у тендері на впровадження послуги з перенесення номерів.

Нагадаємо, 5 січня 2016 року УДЦР вибрав ТОВ "Діалінк" для реалізації проекту на впровадження послуги MNP. "Ес Ай Центр", яку не допущено до оціночної фази тендера, але подала майже вдвічі дешевшу заявку, і її партнер Teletech успішно оскаржили результати конкурсу в Антимонопольному комітеті України (АМКУ).

УДЦР вирішив відмовитися від судової тяганини з АМКУ і виконав усі його приписи, 21 квітня 2016 року визначивши переможцем конкурсу щодо MNP "Ес Ай Центр". Після чого "Діалінк" подала близько 20 судових позовів щодо оскарження вказаних вище рішень, унаслідок чого впровадження MNP було заблоковано на більш ніж півроку.

У квітні 2017 року Вищий господарський суд України, розглянувши касаційну скаргу ТОВ "Діалінк", скасував рішення судів попередніх інстанцій про визнання укладеним договору між УДЦР і "Ес Ай Центр" щодо впровадження в країні MNP і направив справу на новий розгляд. Через це рішення процес впровадження MNP призупинено щонайменше на декілька місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram