ГоловнаЕкономікаБізнес

Білл Гейтс повернувся на перше місце серед найбагатших людей світу

Джефф Безос провів на вершині всього добу.

Білл Гейтс повернувся на перше місце серед найбагатших людей світу
Билл Гейтс
Фото: www.zf.ro

Засновник онлайн-ритейлера Amazon.com Джефф Безос усього добу провів на вершині рейтингу найзаможніших людей світу Forbes.

Через зниження котирувань цінних паперів Amazon (до кінця торгів четверга їх вартість на біржі NASDAQ зменшилася на 0,65%) Безос опустився на друге місце, а на перше повернувся засновник Microsoft Білл Гейтс, свідчать дані рейтингу.

За підсумками торгового дня статки Безоса зменшилися на $543 млн або 0,6%, скоротившись до $88,7 млрд. Загальний капітал Гейтса за день зменшився лише на $242 млн (мінус 0,3%), що дозволило йому повернутися в лідери рейтингу ($89,8 млрд).

Гейтс за тридцятирічну історію рейтингу Forbes займав перший рядок 23 рази. Крім нього, найзаможнішими людьми на планеті журнал визнавав японців Йосіакі Цуцумі і Тайкічіро Морі (будівельні магнати кінця 1980-х - початку 1990-х років), мексиканця Карлоса Сліма (володіє телекомунікаційними компаніями Telefonos de Mexico і America Movil), Воррена Баффетта (власник інвесткомпанії Berkshire Hathaway). Крім того, в 2016 році засновнику ритейлера одягу Inditex (бренди Zara, Bershka, Pull & Bear) Амансіо Ортезі вдалося на пару днів обійти Гейтса в онлайн-лічильнику статків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram