ГоловнаПолітика

Денісова готова терміново летіти в Москву, щоб звільнити Сенцова

Омбудсмен закликала всіх небайдужих втрутитися в ситуацію і врятувати українця.

Денісова готова терміново летіти в Москву, щоб звільнити Сенцова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова готова обговорити з російським омбудсменом Тетяною Москальковою та головою Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при Президентові РФ Михайлом Федотовим будь-які умови обміну засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це Денісова заявила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Я звертаюся до Уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при Президентові РФ Михайла Федотова обговорити будь-які умови обміну, тільки б врятувати Олега Сенцова. Йому терміново необхідна належна медична допомога. Я готова вилетіти негайно", - написала вона.

Також Денісова просить відповідальних осіб Російської Федерації якнайшвидше надати літак на перевезення Сенцова у будь-яку лікарню, в якій зможуть надати необхідну медичну допомогу.

Денісова зазначила, що не може довіряти заявленій раніше інформації про те, що Сенцов перебуває "у стабільному стані".

Раніше на підтримку Сенцова виступило українське МЗС. Спікер відомства Мар'яна Беца закликала міжнародне співтовариство посилити тиск на Росію з метою визволення українського політв'язня.

Нагадаємо, сьогодні сестра Олега Сенцова, Наталія Каплан, повідомила про останнього листа, переданого їй від режисера. Сенцов пише, що "кінець вже близько, і мова не про звільнення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram