ГоловнаПолітика

На переговорах у Мінську 21-22 серпня головною буде тема обміну полоненими, - Геращенко

Віце-спікер наголосила, що Україна готова йти на компроміси.

На переговорах у Мінську 21-22 серпня головною буде тема обміну полоненими, - Геращенко
Фото: censor.net.ua

Головною темою переговорів учасників Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі (Україна, ОБСЄ, РФ) в Мінську 21-22 серпня стануть українські політв'язні в Росії і заручники. Про це написала представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"21-22 серпня будуть дводенні переговори в Мінську. Тема заручників і політв'язнів - головна", - написала Геращенко.

Вона підкреслила, що українська сторона готова до компромісів у цьому питанні.

"Упродовж цих місяців робили кілька пропозицій, на жаль, усі відкидають РФ і ОРДЛО", - нагадала віце-спікер.

"Вони займають деструктивну позицію" всіх встановлених на всіх встановлених ", підтверджуючи нам менш ніж 30 наших, а вимагаючи майже 300 осіб, серед них громадяни РФ, "беркутівці" і т.д. На жаль, і представники ОБСЄ в групі роблять вигляд, що не розуміють неприйнятність такої позиції, яка є несправедливою, нечесною і відсікає для України можливість боротися за українців у тюрмах РФ в обмін на росіян", - написала Геращенко.

Нагадаємо, на останніх переговорах у Мінську українській стороні не вдалося досягти ніякого прогресу в питанні обміну полоненими. Російська сторона вимагала викласти пропозицію обміну в листі, що і зробила український омбудсмен Людмила Денісова. Однак, як і на попередні листи, російська сторона не дала жодної відповіді.

Сьогодні вдень родичі військовополонених солдат Збройних сил України Олександра Коринькова, Сергія Глондаря, Богдана Пантюшенка вийшли на акцію до Адміністрації президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram