ГоловнаСуспільствоВійна

Родичі солдатів ЗСУ, які перебувають у полоні з початку 2015 року, вийшли на акцію до Адміністрації президента

Ситуація з їх обміном знову зависла в повітрі.

Родичі військовополонених солдат Збройних Сил України Олександра Коринькова, Сергія Глондаря, Богдана Пантюшенка вийшли на акцію до Адміністрації президента, повідомляє кореспондент LB.ua.

Спецпризначенці Коріньков і Глондар потрапили в засідку разом з групою інших військових і були захоплені бойовиками в лютому 2015 року. Їхній загін виходив з-під Дебальцевого і потрапив в оточення. Тоді загинуло двоє бійців, а п'ятьох узяли в полон. Через пару місяців трьох обміняли, а Сергій і Олександр досі залишаються за лінією розмежування. Відтоді їх утримують у Макіївській колонії.

Танкіста Пантюшенка полонили в січні 2015 року в районі Донецького аеропорту.

У червні 2018 року військових відвідав у в'язниці спеціальний доповідач ООН з питань тортур і жорстокого поводження Нільс Мельцер. За його словами, військові перебувають у доброму фізичному стані, але обмежені в спілкуванні з рідними. Заручників пригнічує те, що вони не знають, коли можуть бути звільнені з полону.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року відбувся останній великий обмін полоненими на Донбасі. Україна тоді віддала 233 людей і отримала 73. При цьому передбачалося, що звільнення полонених триватиме, але переговори зайшли в глухий кут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram