ГоловнаПолітика

ВМС України провели тренування з кораблями НАТО в Чорному морі

У них узяли участь кораблі з Нідерландів, Туреччини і Румунії.

Військово-морські сили України провели спільне тренування з кораблями НАТО в Чорному морі.

Як повідомляють на сайті ВМСУ, в тренуванні брали участь три тактичні групи: багатоцільові кораблі, протимінні кораблі й артилерійські катери.

У рамках маневрів українські броньовані катери "Аккерман", "Бердянськ", "Вишгород", "Кременчук" і "Лубни" імітували завдання артилерійських ударів по бойовій групі багатоцільових кораблів, тоді як фрегати De Ruyter з Нідерландів, Regele Ferdinand з Румунії, Fatih з Туреччини і український "Гетьман Сагайдачний" відпрацювали вправи з відбивання малорозмірних швидкісних цілей.

Своєю чергою мінні тральщики Lupu Dinescu з Румунії, Anamur з Туреччини й український "Генічеськ" відпрацювали пошук і виявлення якірних і донних мін-імітаторів, а водолазні групи - їх обстеження. Допоміжне німецьке судно Rhein і українське морське водолазне судно "Почаїв" виконали забезпечення пошуку виявлених мін. До цих маневрів залучався також вертоліт з фрегата De Ruyter.

Нагадаємо, 9-21 липня на півдні України проходили військові навчання "Сі Бриз-2018", морський компонент яких включав проходження близько 2500 миль корабельними екіпажами. У морській частині навчань брали участь 30 кораблів і катерів, включаючи турецький підводний човен і флагмана 6-го флоту ВМС США Mount Whitney.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram