ГоловнаПолітика

Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні

Підставою для відмови став вирок в іншій кримінальній справі.

Балуху відмовили в умовно-достроковому звільненні
Фото: facebook.com/zair.smedlya

Підконтрольний Росії Залізничний районний суд Сімферополя 13 липня відхилив розгляд клопотання про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха за першим вироком.

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

На початку судового засідання прокурор заявив про необхідність припинити розгляд клопотання, оскільки вже винесено новий вирок. Суддя Дмитро Михайлов погодився з такою позицією.

Нагадаємо, в серпні 2017 року Роздольненський районний суд окупованого Росією Криму засудив Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів. Його звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку.

У липні 2018 року той самий суд засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів в іншій кримінальній справі - про дезорганізацію роботи ізолятора тимчасового тримання. Цю справу проти Балуха порушили через заяви начальника СІЗО в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який заявив, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram