ГоловнаПолітика

Порошенко розкрив деталі зустрічі з Трампом

Президенти провели переговори в Брюсселі без запрошення преси.

Порошенко розкрив деталі зустрічі з Трампом
Фото: пресс-служба президента

В інтерв'ю українським телеканалам Президент Петро Порошенко розкрив деякі деталі зустрічі з президентом США Дональдом Трампом в рамках Брюссельського саміту НАТО.

«Про що ми говорили - не секрет. Ми, безумовно, говорили про необхідність посилення захисту України, поліпшення співпраці, в тому числі і в оборонній сфері. І Президент дав відповідні завдання з цього приводу. Деталі тут я розповідати не буду, але ми дуже швидко розвиваємося в наданні консультативної допомоги з боку США», - наводить слова голови української держави його прес-служба.

При цьому президент зазначив, що це «взаємовигідне співробітництво».

«Безумовно, я підняв питання про звільнення заручників і попросив підняти цю тему на зустрічі, яка в  понеділок відбудеться в Гельсінкі (з російським президентом - ред.)», - сказав Петро Порошенко про звільнення українських політичних в'язнів, яких тривалий час незаконно утримує Кремль.

Президент додав, що в під час зустрічі з головою США сторони обговорили питання енергетичної безпеки. І тут зафіксували абсолютну спільність позицій і підходів.

«США підтримують Україну в позиціях щодо «Північного потоку-2». І вважають неприпустимим, тому що цей проект є політичним, підриває економічну, енергетичну та глобальну безпеку Європи. І Президент дуже рішуче висловився і на підтримку України, і на підтримку енергетичної безпеки», - сказав голова держави.

Щодо майбутньої зустрічі президента Трампа з його російським візаві Президент Порошенко сказав: «Безумовно, ми обговорювали наступну зустріч. Ми обмінялися думками».

«Я можу сказати, що цією зустріччю я дуже задоволений. І я дуже вдячний і Президентові Трампу, і Державному секретарю Помпею, з яким ми також мали дуже довгу розмову, і пану Болтону. І довга розмова з Міністром оборони Маттісом. Ми приділили достатньо уваги нашій співпраці з США. Дякую за підтримку», - зазначив голова держави.

Президент також повідомив, що обговорював з президентом США питання економічного співробітництва. «У нас на 70% зріс товарообіг з США за 2017 рік. Ця позитивна тенденція зберігається», - додав він.

Нагадаємо, напередодні президент США скасував всі двосторонні зустрічі в Брюсселі після розмови з Порошенком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram