ГоловнаПолітика

Парламент "безболісно" призначить нову ЦВК у вересні, - Парубій

Якщо на голосування висунуть 13 кандидатур і нікого не доведеться відкликати.

Парламент "безболісно" призначить нову ЦВК у вересні, - Парубій
Фото: Макс Требухов

Нова ЦВК «безболісно» буде призначена в вересні. Про це на підсумковій прес-конференції після закриття 8 сесії заявив спікер ВРУ Андрій Парубій, передає кореспондент LB.ua.

"Упевнений, що ми не маємо права входити у виборчий сезон зі старим складом ЦВК. Це неприйнятно. Правда, я робив усе можливе і неможливе, щоб ми прийняли це рішення на початку весни і літа", - заявив він.

Спікер парламенту нагадав, що голова держави подав до парламенту 14 кандидатур на 13 вакантних місць у ЦВК. І основна дискусія точилася саме навколо цієї кількісної невідповідності.

"Я вітаю той крок, на який пішов БПП, офіційно відкликавши одного з кандидатів від блоку. Фактично це рішення відкриває можливість для створення ЦВК... Коли в нас буде 13 кандидатів у залі, ми фактично безболісно проведемо голосування", - упевнений він.

Парубій прогнозує, що вже на початку вересня парламент призначить нову ЦВК.

"Це буде одне з перших питань восени, на наступній сесії... Будемо говорити орієнтовно. Вересень. Вважаю, що у вересні ми зможемо оновити ЦВК", - вважає він.

Нагадаємо, парламент протягом 8-ї сесії так і не зміг прийняти рішення про звільнення чинної ЦВК і призначення нового складу.

Сьогодні Верховна Рада закрила сесію, депутати повернуться до роботи 4 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram