ГоловнаПолітика

Резніченко: Центр матері та дитини ім. Руднєва отримає нове обладнання і дружній простір

Хірургічний корпус Центру отримав сучасний ангіограф, який використовується для операцій на судинах і головному мозку.

Резніченко: Центр матері та дитини ім. Руднєва отримає нове обладнання і дружній простір

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що в поточному році буде завершено реконструкцію Центру матері і дитини ім. Руднєва в Дніпрі, а вже зараз хірургічний корпус Центру отримав сучасний ангіограф, який використовується для операцій на судинах і головному мозку.

Досі подібні операції дітям Дніпропетровської області можна було зробити лише в Києві.

За словами Резніченка, купівля обладнання і реконструкція медичний установ проводиться за рахунок обласного бюджету.

«Вивести медицину на новий рівень - таку завдання ставить Президент України Петро Порошенко. Щоб втілити його в життя, ми щорічно відкриваємо по одній оновленої обласної лікарні. Один із прикладів - хірургічний корпус дніпровського Центру матері і дитини ім. Руднєва. Ми будуємо його «з нуля». Паралельно ми купуємо обладнання”, - сказав губернатор Дніпропетровщини.

Операційний блок будується за європейськими стандартами, тут передбачено антибактеріальне покриття стін та системи стерильного повітря. Також в споруджуваному зараз хірургічному корпусі будуть кардіохірургія, відділення голови і шиї, пластична хірургія.

Резніченко також зазначив, що нове хірургічне відділення зможе збільшити кількість операцій в 3,5 разу - до 7000 на рік. Крім цього, тут будуть розташовані сучасні рентген-кабінет, кабінет томографії, палати, операційний блок з чотирма операційними, зал лікувальної фізкультури, масажні кабінети, а також єдиний в області басейн для дітей з асфіксією.

«Всі об'єкти, які ми будуємо або реконструюємо - це комфортні доброзичливі простори», - підкреслив Резніченко. 

У цей час будівельники завершують оздоблювати фасад і внутрішні роботи.

Як повідомлялося раніше, реконструйований педіатричний корпус Центру матері і дитини ім. Руднєва в минулому році відкрив Президент Петро Порошенко. «Це спільний проект держави і регіону. Це результат моєї програми децентралізації влади, коли громада сама визначає свої пріоритети і направляє туди гроші», - сказав Президент.

Нагадаємо, що згідно з рейтингом губернаторів, складеного журналом «Корреспондент», Валентин Резніченко посів друге місце за показниками економічного, фінансового і соціального розвитку регіонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram