ГоловнаПолітика

Суд не зміг прийняти рішення з приводу запобіжного заходу для Савченко

Термін перебування нардепа під арештом закінчується 13 липня.

Суд не зміг прийняти рішення з приводу запобіжного заходу для Савченко
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд Києва не зміг розглянути клопотання про продовження арешту народного депутата Надії Савченко.

Про це повідомляє УНІАН.

Після того, як два відводи суддям і секретарю судового засідання з боку захисників Савченко не були задоволені, в зал зайшов суддя Володимир Бугіль, який повідомив, що в судовому засіданні оголошується перерва до 09:00 13 липня.

Нагадаємо, що 13 липня о 23:59 закінчується черговий 60-денний термін утримання Савченко під вартою. Якщо суд не прийме рішення щодо запобіжного заходу, законних підстав утримувати її в СІЗО більше не буде.

22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Савченко. Їй закидають змову з метою силового захоплення влади, підготовку до силового захоплення влади, підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну й інших політиків, підготовку до теракту, сприяння терористичній організації "ДНР", незаконне поводження зі зброєю.

На початку червня перевірка на поліграфі підтвердила, що Савченко готувала теракти в урядовому кварталі Києва та в будівлі парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram