ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт Савченко до вересня

Савченко заявила, що оголошує безстрокове голодування.

Суд продовжив арешт Савченко до вересня
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокурорів про продовження запобіжного заходу Надії Савченко у вигляді утримання під вартою до 10 вересня.

Відповідне рішення оголосив слідчий суддя Володимир Бугіль, повідомляє Укрінформ.

Відразу після приходу судді з нарадчої кімнати, близько 10 присутніх прихильників Савченко почали кричати "Ганьба!", чим заглушили зачитування рішення суддею.

Адвокат Олександр Шадрін повідомив, що суд продовжив запобіжний захід Савченко у вигляді утримання під вартою до 10 вересня.

Шадрін також повідомив, що захист Савченко подаватиме апеляційну скаргу, а також буде звертатися до Європейського суду з прав людини.

Рішення було оголошено суддею о 23.30 13 липня. Перед тим, як піти в дорадчу кімнату, Бугіль неодноразово попереджав сторону захисту, яка затягувала час, що суд розглядає клопотання у межах терміну, який передбачений минулою постановою, що завершується о 24.00. З огляду на це, суд повинен піти в дорадчу кімнату о 23.00, щоб встигнути прийняти рішення.

Уже після того, як суддя заявив, що йде в дорадчу кімнату, почала кричати Надія Савченко, яка заявила, що відмовляється від своїх адвокатів, оскільки їм нібито не дають повною мірою її захищати.

Через півгодини, ще до виходу судді з дорадчої кімнати, Савченко заявила, що знову оголошує безстрокове голодування.

Нагадаємо, Шевченківський суд чотири дні намагався прийняти рішення за клопотанням прокуратури про продовження Савченко терміну утримання під вартою. Адвокати депутата пропускали засідання, оголошували відводи суддям і прокурорам, просили додатковий час для ознайомлення з матеріалами справи.

Як повідомлялося, 23 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував Надію Савченко на 2 місяці без права внесення застави.

22 березня Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і дозволила її арешт і взяття під варту. Після цього генпрокурор Юрій Луценко вручив підозру Савченко в присутності адвоката.

Савченко закидають змову з метою силового захоплення влади (ч.1 ст.109 КК), підготовку до силового захоплення влади (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ч.1. Ст.109 КК), підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків (ч.1 ст.14, ч.2 ст.28, ст.112 КК), підготовку до теракту (ч.1 ст.14, ч .3 ст.258 КК), сприяння терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3), незаконне поводження зі зброєю (ч.1 ст.263 КК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram