ГоловнаПолітика

США не планують визнавати анексію Криму Росією, - Волкер

"Американські медіа поспішили з цією історією".

США не планують визнавати анексію Криму Росією, - Волкер
Фото: Facebook/Europa Libera

США не планують визнавати анексію Криму Росією. Про це спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу OstWest.

"Я думаю, що американські медіа поспішили з історією про можливість визнання анексії Криму. Білий дім висловився надалі цілком чітко - радник президента США з національної безпеки Джон Болтон і прес-секретар Білого дому Сара Хакабі Сандерс прояснили, що США не планують визнавати російську анексію Криму. Так і слід розуміти американську позицію", - сказав Волкер.

Він додав, що адміністрація президента США демонструвала послідовний підхід у питанні підтримки територіальної цілісності України.

Відповідаючи на питання, чи ризикує Україна втратити підтримку Заходу, зокрема через проблеми з корупцією й ультраправими рухами, Волкер зазначив, що Україна домоглася істотного прогресу в проведенні реформ за останні три роки і навів як приклад пенсійну реформу, реформу освіти та охорони здоров'я.

"Якщо ви подивитеся на кількість проведених реформ, це дійсно вражає... Це все було б непросто для будь-якого суспільства, а в України цього було багато, вона створила офіс спеціального прокурора [з питань корупції]. Нарешті, останнім часом вони проштовхували законопроект про антикорупційний суд, який, як ми сподіваємося, на фінальних стадіях буде відповідати вимогам Міжнародного валютного фонду. І все це дуже позитивні кроки. Але, звичайно, цього недостатньо. Україна, як і раніше, має істотні проблеми з корупцією, а також чимало місця для реформ, які поки що не проведені, але повинні відбутися. Ще дуже багато треба зробити", - додав він.

У той самий час спецпредставник США вважає, що ультраправі рухи не впливають на державну політику.

"На щастя, це лише невелика меншість, яка не має впливу на державну політику і не впливає на те, в якому напрямку розвивається Україна. Тож це не предмет мого занепокоєння, але важливо, щоб самі лідери України це теж засуджували", - сказав Волкер.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп відповів на питання про визнання Сполученими Штатами входження Криму до складу Росії - "Подивимося".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram