ГоловнаПолітика

Порошенко заборонив використовувати "Молоти" на навчаннях

Президент наказав Полтораку і Муженкові розібратися в ситуації.

Порошенко заборонив використовувати "Молоти" на навчаннях
Фото: facebook.com/yuri.biriukov

Президент Петро Порошенко заборонив використовувати міномети "Молот" на навчаннях.

Про це він сказав у п'ятницю, коментуючи трагедію на Рівненському загальновійськовому полігоні, де в результаті розриву міномета загинули троє українських військових. Спікер оперативного командування Захід Анатолій Прошин у коментарі UA: Рівне підтвердив, що вибухнув саме "Молот".

"Пану міністру оборони, генералу армії Степану Тимофійовичу Полтораку, начальникові Генерального штабу України генералу армії Вікторові Муженку я доручаю терміново розібратися в причинах зазначеної трагедії та терміново наступного тижня мені доповісти і вжити вичерпних заходів для того, щоб ми не допускали її знову. Доручаю на навчаннях до завершення розслідування зазначені міномети не застосовувати", - заявив він.

Нагадаємо, що це не перший вибух "Молота", який призвів до жертв серед військових.

У липні 2016 року в результаті вибуху міномета на полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області загинули двоє осіб. За даними волонтера Ольги Решетилової, координатора Медійної ініціативи за права людини, відтоді через розриви "Молотів" загинули щонайменше 12 осіб. Зокрема, 30 березня 2017 року в Авдіївці в результаті вибуху міномета "Молот" загинули троє бійців АТО.

З посиланням на експертів вона пише, що марка сталі в дулі м'якша, ніж необхідно, і не відповідає технічним характеристикам.

Міномет М 120-15 "Молот" був прийнятий на озброєння в 2016 році за прискореною процедурою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram