ГоловнаПолітика

Охорона ДСНС не пустила Бочковського на робоче місце

У кадровому управлінні ДСНС заявили, що поновити голову відомства на посаді може лише Кабмін, а не суд.

Охорона ДСНС не пустила Бочковського на робоче місце
Сергей Бочковский
Фото: Infox.ru

Охорона Державної служби з надзвичайних ситуацій не допустила поновленого судом голову ДСНС Сергія Бочковського на робоче місце.

Про це повідомив журналістам його адвокат Ігор Федоренко.

За його словами, близько 9:00 він і Бочковський прибули до приміщення ДСНС на вулиці Гончара, але їх не пропустила охорона на контрольно-пропускному пункті.

"Ми підійшли до службових осіб, які здійснюють контрольно-пропускні функції, і вони повідомили, що в них вказівка повідомити керівництву", - розповів Федоренко.

Представник кадрового управління служби пояснив, що поновити голову ДСНС на посаді може лише Кабінет Міністрів, а не суд.

Адвокат Федоренко, зі свого боку, вимагає, щоб Бочковському виділили кабінет і дозволили працювати. При цьому він заявив, що нинішнього голови ДСНС Миколи Чечоткіна немає на робочому місці.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року уряд ухвалив звільнити Бочковського з посади керівника ДСНС. Його заарештували під час засідання Кабміну за підозрою в організації корупційної схеми тендерної закупівлі паливно-мастильних матеріалів у компаній за завищеними цінами.

Печерський райсуд Києва 28 березня задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в розмірі 1,184 млн гривень. 2 квітня Бочковський вийшов під заставу з Лук'янівського СІЗО.

26 квітня 2018 року Окружний адміністративний суд м. Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабінету Міністрів України про звільнення Бочковського з посади голови ДСНС. Бочковський заявив, що вже в п'ятницю, 27 квітня, має намір вийти на роботу.

Бочковського призначили головою ДСНС 23 квітня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram