ГоловнаПолітика

Суд заарештував спійманого на великому хабарі СБУшника із заставою 1,2 млн

САП вимагала заставу в декілька разів більшу.

Суд заарештував спійманого на великому хабарі СБУшника із заставою 1,2 млн

Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід співробітнику Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександрові Карамушці у вигляді арешту на два місяці з можливістю вийти під заставу 1,23 млн грн.

Про це оголосила суддя Людмила Кізюн.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягала на арешті Карамушки з альтернативою у вигляді застави в розмірі 8 млн грн.

Нагадаємо, 24 квітня 2018 детективи НАБУ викрили посадовця одного з міжрайвідділу Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області під час одержання ним неправомірної вигоди в розмірі 47,5 тис. доларів.

Ці кошти співробітник СБУ отримав від посередників за непритягнення до відповідальності осіб, які могли отримати посвідки на постійне або тимчасове проживання на території України в незаконний спосіб. Слідство вважає, що працівник СБУ володів інформацією, яка свідчила про отримання низкою іноземців дозволу на проживання в Україні шляхом укладення фіктивних шлюбів з громадянками України. Доступ до таких даних відкривав можливості для шантажу і вимагання неправомірної вигоди, чим і скористався працівник СБУ з урахуванням того, що належне розслідування цих фактів мало призвести до видворення цих осіб з території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram