ГоловнаПолітика

Антирейдерська комісія Мін'юсту повернула посаду голові Коцюбинського

Ольга Матюшина домоглася повернення повноважень.

Антирейдерська комісія Мін'юсту повернула посаду голові Коцюбинського
Фото: kievvlast.com.ua

Міністерство юстиції поновило на посаді голову Коцюбинської селищної ради Ольгу Матюшину, яку місцеві депутати відсторонили після громадських слухань про приєднання селища до Києва.

Про це повідомила прес-служба Мін'юсту.

3 квітня на засіданні комісії Мін'юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (т. зв. "антирейдерська комісія") розглядали скаргу Матюшиної на реєстрацію в.о. голови селищної ради Миколи Єременка. Були запрошені представники обох сторін, реєстратор, депутати селищної ради, народні депутати, місцеві жителі.

За підсумками розгляду скаргу Матюшиної було задоволено, і заступник міністра юстиції Олена Сукманова підписала наказ про скасування оскарженої реєстраційної дії.

Нагадаємо, 3 березня в Коцюбинському пройшли громадські слухання, на яких підтримали приєднання селища до Києва.

7 березня відбулася позачергова сесія Коцюбинської селищної ради, де шляхом таємного голосування Матюшиній висловили недовіру. Того ж дня реєстратор зареєстрував нового виконувача обов'язків голови селищної ради.

Матюшиній висловили недовіру вже вдруге.

8 квітня 2016 року депутатська більшість Коцюбинської селищної ради, яка складалася з членів партії "Нові обличчя", зірвала пленарне засідання ради. Селищний голова Ольга Матюшина вирішила перенести його на 22 квітня. Однак після цього більшість проголосувала за недовіру Матюшиній. Самопроголошена голова Коцюбинського Юлія Главацька підробила печатку ради, а в адміністративній будівлі пройшли погроми і крадіжки документів. Після цього у Верховній Раді було прийнято рішення про перевибори в Коцюбинському.

Селище Коцюбинське загальною площею 87 га оточене київською територією з усіх боків. Питання його приєднання до столиці обговорюється вже багато років. Але в травні 2015 року депутати селищної ради прийняли рішення про приєднання його до передмістя Києва, міста Ірпінь. У травні 2016 року це рішення було скасовано в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram