ГоловнаСуспільствоЖиття

Через несплату аліментів виїзд за кордон заборонено 100 тисячам боржників, - Мін'юст

За даними міністерства, в Україні повинні отримувати аліменти близько трьох мільйонів дітей.

Через несплату аліментів виїзд за кордон заборонено 100 тисячам боржників, - Мін'юст
Фото: 30seconds.com

В Україні майже 100 тисячам боржників з виплати аліментів заборонено виїзд за кордон. Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

За його словами, крім того заборону на водіння транспортними засобами за несплату аліментів мають близько 90 тисяч осіб, заборону на користування зброєю і на полювання - понад 80 тисяч осіб.

"Також ми ввели суспільно корисні роботи - для тих, хто, умовно кажучи, не має нічого офіційного і легальних доходів. По всій Україні складено вже понад вісім тисяч протоколів (станом на 22 березня, - ред.). Солом'янський суд вперше виніс рішення і направив одного такого батька на 150 годин суспільно-корисних робіт", - повідомив міністр.

За інформацією Мін'юсту, зараз в Україні приблизно три мільйони дітей живуть в неповних сім'ях і мають право на аліменти або отримують їх. При цьому кожне четверте рішення суду в Україні стосується саме стягнення аліментів.

Нагадаємо, в грудні 2017 року парламент прийняв законопроект, що передбачає посилення відповідальності за несплату аліментів.

Так, в 71-й статті закону "Про виконавче провадження" прописано, що при наявності заборгованості зі сплати аліментів у розмірі шести і більше місяців державний виконавець має право виносити постанову про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за кордон (зараз для цього необхідне рішення суду); в праві керування транспортними засобами; в праві користування вогнепальною зброєю; в праві на полювання.

Також Міністерство юстиції відкрило онлайн-реєстр осіб, які вперто не платять аліменти.

Раніше львів'янина засудили до 120 годин громадських робіт за несплату аліментів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram