ГоловнаСуспільствоЖиття

Обвинуваченому в державній зраді полковнику Без'язикову суд продовжив арешт ще на два місяці

Суд відхилив клопотання захисту відпустити його під домашній арешт.

Обвинуваченому в державній зраді полковнику Без'язикову суд продовжив арешт ще на два місяці
Иван Безъязыков
Фото: Сергей Нужненко

Шевченківський райсуд Києва продовжив на 2 місяці утримання під вартою полковника ЗСУ Івана Без'язикова, якого звинувачують у державній зраді. Про це повідомляє 5 канал. 23 березня в суді заслухали аудіоматеріали справи. Сторона захисту клопотала про зміну запобіжного заходу. Просили домашній арешт з носінням електронного браслета, наголошуючи, що у підозрюваного троє дітей. Прокурор виступив проти, аргументуючи тим, що Без'язиков може втекти або тиснути на свідків.

"Пан Без'язиков, перебуваючи в лавах ЗСУ, займав досить високий пост, деякі свідки були в підпорядкованому йому положенні. Тому, використовуючи свої зв'язки, як особистісні, так і професійні, перебуваючи на волі, на думку органу досудового розслідування і прокуратури, пан Без'язиков може якимось чином вплинути на зазначених свідків з метою надання їм тих чи інших, скоригованих на користь пана Без'язикова, показань", - наголосив прокурор Олег Пересада.

Суд прийняв рішення продовжити запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 21 травня. Сам підсудний та його захист звинувачення відкидають.

"Прямих доказів, які б вказували, що Без'язиков є зрадником, ми не побачили за цей рік. При таких обставинах, я вважаю, що не можна тримати людину під вартою просто "до кінця віку". Можу сказати, що в таких ситуаціях Євросуд говорить, що це невиправдано довгі утримання під вартою", - прокоментував адвокат Без'язикова Олег Веремеєнко.

Нагадаємо, в грудні суд продовжив запобіжний захід Без'язикову на два місяці - утримання під вартою до 11 лютого.

У січні в справі про держзраду полковника Без'язикова з'явилися нові докази: розшифровані телефонні розмови, які доводять, що український військовий перейшов на бік "ДНР". Без'язиков потрапив в полон 16 серпня 2014 в Степанівці Донецької області. За його словами, туди він поїхав за тілами загиблих. Військового звільнили з полону 5 липня 2016 року в результаті спецоперації СБУ. 14 грудня Без'язиков був заарештований без визначення розміру застави. На суді він заявив, що брав участь в інсценуванні бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.

Без'язикова звинувачують в держзраді (ч.1 ст. 111 ККУ), а також в участі в терористичній організації "ДНР" (ч.1 ст.258-3 ККУ).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram