ГоловнаПолітика

Суд залишив Без'язикова під вартою до 11 лютого

Сторона звинувачення побоюється втечі полковника на непідконтрольну Україні територію.

Суд залишив Без'язикова під вартою до 11 лютого
Фото: Сергей Нужненко

Полковник Іван Без'язиков, якого підозрюють в державній зраді, залишиться під вартою ще на два місяці - до 11 лютого. Таке рішення ухвалив Шевченківський суд столиці, повідомляє "112 Україна".

Таким чином, суд задовольнив сторону обвинувачення.

Прокурор стверджує, що якщо Без'язикова відпустити, він може сховатися на тимчасово непідконтрольній Україні території. Ці слова обурили адвокатів підсудного. Вони запевняють, що їх підзахисний нікуди не збирається тікати.

Наступне засідання призначили на 15 січня.

"Без'язиков, перебуваючи в так званому "полоні", як стверджує сторона захисту, не бажав повертатися на територію, підконтрольну українській владі. Тому у сторони звинувачення є досить обґрунтована підозра, що пан Без'язиков, перебуваючи на волі, може повернутися на ту територію, з метою ухилення від відповідальності за скоєні злочини", - зазначив заступник начальника відділу Генеральної прокуратури Олег Пересада.

Захист Без'язикова не бачить ніяких ризиків, щоб відпустити полковника. Сам підозрюваний скаржиться, що суд не бере до уваги всі доводи захисту.

Нагадаємо, Без'язиков потрапив у полон 16 серпня 2014 в Степанівці Донецької області. За його словами, туди він поїхав за тілами загиблих. Військового звільнили з полону 5 липня 2016 року в результаті спецоперації СБУ. 14 грудня Без'язикова заарештували без визначення розміру застави. На суді він заявив, що брав участь в інсценуванні бойовиків, оскільки побоювався за своє життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram