ГоловнаПолітика

Суд зняв обмеження на пересування Розенблата по Україні

Зобов'язання носити електронний браслет поки що не скасовували.

Суд зняв обмеження на пересування Розенблата по Україні
Борислав Розенблат
Фото: 24tv.ua

Солом'янський районний суд Києва скасував зобов'язання для нардепа Борислава Розенблата не виїжджати за межі Києва і Житомира без дозволу слідчого.

Про це Українським Новинам повідомив його адвокат Олексій Шевчук.

"Суд дозволив Розенблату вільно пересуватися по Україні, крапка", - сказав він.

За його словами, таке рішення суд прийняв на засіданні в четвер.

Як повідомили Українським Новинам у Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі, суд продовжує розглядати клопотання про продовження інших зобов'язань Розенблата.

Нагадаємо, 16 жовтня минув термін дії запобіжного заходу для Розенблата. 19 жовтня він намагався вилетіти до Німеччини, проте НАБУ зняло Розенблата з рейсу, вилучивши при цьому "засоби комунікації, які могли містити інформацію про приховування слідів раніше скоєних злочинів і спілкування між його учасниками", матеріальні та грошові цінності. На фото, які оприлюднило НАБУ, видно золоті прикраси.

20 жовтня суд знову зобов'язав Розенблата два місяці носити електронний браслет і заборонив йому виїжджати за межі Києва і Житомира.

Розенблата підозрюють в отриманні хабара і зловживання впливом.

Йому закидають отримання $285 тис. хабара. Близько року тому в рамках розслідування про нелегальний видобуток бурштину на нардепа вийшла агент НАБУ. Вона назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір видобувати й експортувати бурштин з Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки до Митного і Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", в тому числі щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram