ГоловнаПолітика

Київрада виділила 192 млн гривень на створення центру захисту тварин

Гроші також направлять на стерилізацію бездомних кішок і собак.

Київрада виділила 192 млн гривень на створення центру захисту тварин
Фото: 112.ua

Київська міська рада на засіданні в четвер затвердила міську цільову Програму контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

"Згідно з програмою, в Києві почнуть будівництво міського Центру захисту тварин європейського зразка і пунктів тимчасового утримання домашніх улюбленців. На реалізацію програми протягом трьох років запропоновано закласти більш ніж 192 мільйони гривень", - повідомляють на сайті Київради.

У центрі будуть утримувати тварин і шукатимуть для них господарів.

"Разом з тим у рамках відповідної програми запропоновано впровадити концепцію "Культурний вигул тварин у місті", вдосконалити систему контролю за виконанням правил утримання домашніх тварин і продовжити роботу зі стерилізації бездомних кішок і собак", - сказано в повідомленні.

Також програмою передбачена просвітницька робота із запобігання жорстокому поводженню з тваринами. Заплановано інформаційно-освітні кампанії в школах.

Схожа міська цільова програма діяла в столиці з 2012 до 2016 року. За цей період було стерилізовано майже 40 тис. бездомних тварин, тисячі були вакциновані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram