ГоловнаПолітика

Аваков: Нацгвардія повинна бути готова взяти під контроль ситуацію в ОРДЛО в рамках мирного плану деокупації

"Гвардія, як і інші правоохоронні органи, завжди будуть поза політикою".

Аваков: Нацгвардія повинна бути готова взяти під контроль ситуацію в ОРДЛО в рамках мирного плану деокупації
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Національна гвардія повинна бути готова взяти під контроль ситуацію в ОРДЛО в рамках мирного плану деокупації.

"Гвардія, як і інші правоохоронні органи, завжди будуть поза політикою. Її завдання - охороняти права і свободи громадян, забезпечувати громадський порядок і припиняти незаконну діяльність. Вони також повинні бути готові взяти під контроль ситуацію на тимчасово окупованих територіях в рамках мирного плану деокупації", - сказав Аваков під час військової ради НГУ 14 грудня.

"Нашим пріоритетом залишається розвиток Національної гвардії - матеріально-технічний і професійний. Велика кількість проектів спрямована саме на це. Зокрема, нещодавно ми провели зустріч з представниками Нацгвардії штату Каліфорнія. Досвід, який українські гвардійці отримуватимуть від них, буде сприяти більш ефективному захисту і охорони життя, прав, свобод і законних інтересів громадян", - зазначив він.

Аваков нагадав, зокрема, що в держбюджеті на наступний рік заклали кошти не тільки на грошове забезпечення, а й на соціальну підтримку і питання забезпечення житлом.

"Наступного року ми повинні дати ще близько тисячі квартир, щоб за три-чотири роки вивести чергу на нуль. Це наша стратегія і наша мета", - сказав міністр.

Він додав, що дуже важливий поступальний рух у зростанні заробітної плати та соціального захисту працівників системи міністерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram