ГоловнаПолітика

Князєв повідомив деталі затримання банди лжеполіцейських

Група підозрюється в скоєнні низки нападів на ювелірні підприємства і магазини.

Князєв повідомив деталі затримання банди лжеполіцейських
Фото: npu.gov.ua

У справі банди лжеполіцейських, затриманих напередодні, було проведено близько 30 обшуків, повідомив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Вилучені речові докази допоможуть поліції в розслідуванні інших правопорушень на території України, зазначається на сайті Нацполіції.

За словами Князєва, в середині листопада в Києві проводилася виставка ювелірної галузі, куди з'їхалися її представники зі всієї країни. Після закінчення заходів один з підприємців, виїхавши до місця свого проживання, додому не прибув.

Правоохоронці встановили, що на території Житомирської області автомобіль підприємця обстріляли зловмисники. Чоловік вижив, ціллю нападників були ювелірні вироби, які потерпілий представляв на виставці.

"Ми розуміли, що останнім часом, протягом 2017 року, було скоєно ряд зухвалих нападів саме на ювелірні підприємства чи на магазини, які займаються реалізацією такої продукції. Вчора була фінальна фаза - затримання злочинної групи під час спроби скоєння наступного злочину. У зв'язку з тим, що ця група дуже зухвало діяла в Україні, ми бачили неодноразово їх "почерк", - розповів Князєв.

Він додав, що затримана група відрізнялася тим, що здійснювала правопорушення у формі співробітників поліції, застосовуючи при цьому вогнепальну автоматичну зброю.

"Щоб зберегти життя громадян, було прийнято рішення затримати їх під час здійснення чергового розбійного нападу. Що і було ефективно реалізовано. Зараз проводиться розслідування. Об'єкт дослідження - звідки у них форма, хто в них був організатор, виконавець, "навідники", куди збували вкрадене", - зазначив голова відомства.

Нагадаємо, вчора в Запоріжжі була затримана група з дев'яти лжеполіцейських, які скоювали розбійні напади. Всі вони виявилися жителями окупованої частини Донецької області.

19 листопада банда зі стріляниною відібрала у вінницьких підприємців близько 30 кг золотих ювелірних виробів на 15 млн гривень на трасі під Бердичевом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram