ГоловнаПолітика

Розенблат подав позов проти НАБУ і САП

Попередній розгляд справи призначено на 30 січня.

Розенблат подав позов проти НАБУ і САП
Фото: Сергей Нужненко

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом народного депутата Борислава Розенблата до Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомляють на сайті суду.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії НАБУ, які були узгоджені з прокурорами САП про проведення щодо нього оперативно-розшукових дій", - йдеться в повідомленні.

Також Розенблат просить суд зобов'язати детективів НАБУ і прокурорів САП дотримуватися вимог чинного законодавства щодо дотримання гарантій депутатської недоторканності при здійсненні кримінального провадження.

Попередній судовий розгляд справи призначено на 30 січня.

Нагадаємо, в червні детективи НАБУ затримали охоронця Розенблата за підозрою в отриманні $200 тис. хабара. За інформацією відомства, хабар передавали нардепу за вирішення питання про ліцензування видобутку бурштину.

11 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Розенблата, але не дала згоди на його затримання і арешт. 21 липня за рішенням суду на нардепа вдягнули електронний браслет і заборонили виїжджати з країни. У липні Розенблат вніс заставу в розмірі 7 млн грн.

У НАБУ заявили, що відкрили кримінальне провадження за фактом можливого службового підроблення під час видачі Розенблату дипломатичного паспорта, яким він хотів скористатися для виїзду до Німеччини. 19 жовтня нардеп намагався вилетіти в Кельн, але його затримали співробітники НАБУ.

20 жовтня Солом'янський райсуд Києва знову зобов'язав Розенблата вдягнути електронний браслет і носити його до 18 грудня. Розенблат повинен здати всі закордонні паспорти, не залишати Київ і Житомир без дозволу слідчого і суду. Крім того, суд зобов'язав нардепа утриматися від спілкування з кількома підозрюваними і свідками. 31 жовтня Розенблат подав до суду на Нацагентство з питань запобігання корупції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram