ГоловнаПолітика

Порошенко і Лагард закликали Раду підтримати створення Антикорупційного суду до кінця року

МВФ підтримує зусилля української влади в питанні боротьби з корупцією.

Порошенко і Лагард закликали Раду підтримати створення Антикорупційного суду до кінця року
Фото: twitter.com/STsegolko

Президент Петро Порошенко провів телефонну розмову з директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Співрозмовники скоординували підходи до створення Антикорупційного суду в Україні з урахуванням відповідної ініціативи глави держави, а також забезпечення ефективної діяльності антикорупційних інституцій", - йдеться в повідомленні.

Порошенко і Лагард закликала Верховну Раду "продемонструвати виняткову відповідальність і об'єднатися в підтримці законопроекту про Антикорупційний суд для його якнайшвидшого розгляду ще цього року".

Лагард запевнила, що МВФ підтримує зусилля української влади в питанні боротьби з корупцією з урахуванням досягнень на шляху заснування відповідних антикорупційних інституцій. Порошенко, своєю чергою, поінформував Лагард про прогрес на шляху реформ в Україні.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", після бесіди з Порошенком прес-служба МВФ опублікувала заяву Лагард, у якій зазначено: "Ми погодилися з тим, що негайне створення Антикорупційного суду є важливим доповненням... У зв'язку з цим я підтримала порядок денний президента про подання законопроекту в парламенті найближчими днями відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії та попередніх угод у рамках підтримуваної МВФ програми. Важливо, щоб всі члени парламенту об'єдналися заради законопроекту і схвалили його в першорядному порядку".

Директор МВФ також підкреслила, що вона і Порошенко дійшли згоди в питанні необхідності збереження незалежності і підвищення оперативної спроможності Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Я запевнила президента в тому, що МВФ готовий продовжувати підтримувати Україну поряд з іншими міжнародними партнерами в боротьбі з корупцією і закликає владу прискорити здійснення реформ, необхідних для подальшого поліпшення перспектив економіки України та її народу", - зазначила Лагард.

Нагадаємо, раніше глава Представництва Євросоюзу в Україні Х'юг Мінгареллі заявив, що немає потреби в дискусії про створення антикорупційних судів в Україні - їх просто потрібно реалізувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram