ГоловнаПолітика

Суд дозволив Розенблату їздити за кордон (оновлено)

Два тижні тому цей самий суд адвокатам у такому самому клопотанні відмовив.

Суд дозволив Розенблату їздити за кордон (оновлено)
Борислав Розенблат
Фото: capital.ua

Солом'янський районний суд Києва у четвер дозволив виїзд за кордон депутату Верховної Ради Бориславу Розенблату (позафракційний).

Про це пишуть Українські Новини з посиланням на прес-службу суду.

Суд задовольнив відповідне клопотання захисту, але продовжив до 4 червня Розенблату зобов'язання з'являтися на вимогу до слідчого, прокурора і на суд, повідомляти їм про зміну місця проживання та роботи й утримуватися від спілкування з низкою громадян, зокрема з тими, які фігурують у його справі.

Оновлення. Розенблат повідомив Українським Новинам, що 9 квітня вирушить у Дубаї (Об'єднані Арабські Емірати) для участі в міжнародному форумі. За словами депутата, про його поїздку сповіщена Верховна Рада. Розенблат запевнив, що не має наміру ухилятися від слідства й ховатися за кордоном.

Нагадаємо, 21 березня цей самий суд відхилив клопотання адвокатів про виїзд Розенблата за кордон.

Народні депутати Борислав Розенблат і Максим Поляков - фігуранти так званої "бурштинової справи". У діях Розенблата слідство вбачає ознаки зловживання впливом і хабарництва на загальну суму 280 тис. доларів, у діях Полякова - ознаки зловживання впливом і хабарництва на суму 7,5 тис. доларів.

Депутатів підозрюють в одержанні неправомірної вигоди за внесення до парламенту законопроектів і вчинення інших дій, пов'язаних з видобутком бурштину, в інтересах компанії-нерезидента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram