ГоловнаПолітика

Депутат Німченко подав позов проти Сюмар

Позов стосується журналістів.

Депутат Німченко подав позов проти Сюмар
Виктория Сюмар
Фото: Макс Левин

До Окружного адміністративного суду Києва надійшов позов від народного депутата Василя Німченка. Відповідач - народний депутат Вікторія Сюмар, повідомляють на сайті Судової влади.

Позивач просить суд визнати протиправними дії голови Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар щодо втручання в діяльність органів прокуратури, попереднього слідства Національної поліції, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Також позивач просить суд зобов'язати Сюмар утриматися надалі від вчинення таких дій.

У позовній заяві зазначено про те, що свого часу до порядку денного Комітету було внесено питання "Про інцидент з ознаками перешкоджання журналістській діяльності Михайла Ткача та оператора Кирила Лазаревича ввечері 7 листопада 2017 року біля VIP-терміналу аеропорту «Київ»".

Зараз суд вирішує питання про відкриття провадження в цій адміністративній справі.

Нагадаємо, 7 листопада минулого року в аеропорту "Київ" (Жуляни) невідомі напали на знімальну групу "Радіо Свобода". За словами журналіста Михайла Ткача, "біля VIP-терміналу аеропорту "Київ" люди, які постійно охороняють прильоти і вильоти Віктора Медведчука, люди в масках і балаклавах перешкоджали журналістській діяльності. Били ліктями, штовхали, робили підніжки, у оператора двічі вибили камеру з рук".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram