ГоловнаПолітика

Суд у Криму відмовив у зміні запобіжного заходу для Балуха

Сам активіст у дебатах виступати відмовився через погане самопочуття.

Суд у Криму відмовив у зміні запобіжного заходу для Балуха
Фото: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Росією Криму відмовив захисту у зміні запобіжного заходу для українського активіста Володимира Балуха.

Про це повідомляє Крым.Реалии.

"Захист наполягав на обранні більш м'якого покарання, оскільки перебування в СІЗО є більш жорсткою мірою, ніж обране Балуху покарання - колонія-поселення", - йдеться в повідомленні.

Сам активіст в дебатах виступати відмовився через погане самопочуття.

"Я 18 днів тримаю голодування. Сил немає!", - сказав Балух.

При цьому активіст ледве стояв на ногах і весь час спирався об ґратки.

Напередодні Міністерство закордонних справ заявило про погіршення стану здоров'я Володимира Балуха. За твердженням його адвоката, який голодує в кримському СІЗО, його побив конвой після розгляду апеляційної скарги.

Раніше суд в Роздольному задовольнив клопотання захисту Балуха, щоб його громадським захисником став архієпископ Климент.

Нагадаємо, 16 січня 2018 року підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд засудив Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців позбавлення волі в колонії поселенні і штрафу в розмірі 10 тис. рублів.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 4 березня дещо змінив вирок Балуху і знизив термін позбавлення волі до 3-х років і 5 місяців. Балуха звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин, які нібито були знайдені на горищі його будинку. Українець свою провину не визнав.

19 березня стало відомо, що Балух почав голодування, протестуючи проти винесеного йому вироку.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України у дворі його будинку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram