ГоловнаПолітика

Рада дозволила визнаним непридатними військовим продовжувати служити

Такі військовослужбовці можуть займати посади, які не вимагають фізичних навантажень.

Рада дозволила визнаним непридатними військовим продовжувати служити
Фото: humanrights.org.uа

Верховна Рада передбачила можливість продовження служби військовослужбовцями, які рішенням військово-лікарських комісій визнані непридатними для військової служби за станом здоров'я.

За законопроект №6052 в цілому проголосували 231 депутат при мінімально необхідних 226.

Згідно з пояснювальною запискою, бойовий досвід, морально-ділові якості, мотивація таких військовослужбовців, незважаючи на їх фізичний стан, можуть бути реалізовані на військових посадах, які не вимагають фізичних навантажень.

Документом також передбачено підвищення граничного віку (до 30 років) прийняття громадян (в тому числі військовослужбовців, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період) на службу (навчання) курсантів вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів вищих навчальних закладів, в тому числі тих, які здійснюють підготовку осіб на посади сержантського і старшинського складу.

Крім того, передбачається, що для військовослужбовців, які відряджені до державних органів, підприємства і комунальні навчальні заклади, зберігається продовольче забезпечення, гарантії та пільги, які надаються з держбюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram