ГоловнаПолітика

Затриманого депутата Євпаторійської міськради намагалися відбити у СБУ (оновлено)

Трохи раніше поліція повідомила про стрілянину за 500 метрів від херсонського суду.

Затриманого депутата Євпаторійської міськради намагалися відбити у СБУ (оновлено)
Сергей Осьминин
Фото: ssu.gov.ua

Група осіб у четвер в Херсоні напала на працівників Служби безпеки України та спробувала звільнити затриманого депутата окупаційної Євпаторійської міської ради Сергія Осьмініна.

Про це написав постійний представник президента в Криму Борис Бабін у фейсбуці.

Осьмініну в четвер мали обрати запобіжний захід у херсонському суді.

Трохи раніше прес-служба херсонської поліції повідомила, що на площі Свободи вдень 5 квітня сталася стрілянина, в результаті якої було поранено чоловіка. Площа Свободи розташована за 500 метрів від будівлі, в якій розташований Херсонський міський суд.

Як повідомила поліція, стрілець зробив кілька пострілів і втік з місця події на автомобілі Nissan. У місті було введено план "Перехоплення" і за 30 хвилин підозрюваного затримали на виїзді з Херсона. Ним виявився раніше не судимий 33-річний місцевий житель. При ньому в салоні знайшли знаряддя злочину - мисливську рушницю. Проти стрільця порушили справу за ст. 15 і ст. 115 Кримінального кодексу - замах на вбивство. Потерпілий херсонець перебуває в лікарні, його життю загрози немає.

Оновлення. В.о. керівника справами мерії Катерина Гандзюк в фейсбуці пише, що йдеться про бійку за участю якогось Кирила Стремоусова біля суду, який в четвер також розглядав клопотання про арешт капітана кримського риболовецького траулера "Норд" Володимира Горбенка.

Поліція і СБУ ніяких повідомлень про інцидент поки що не оприлюднили.

Нагадаємо, СБУ затримала Осьмініна 3 квітня в пункті пропуску "Чаплинка" на кордоні з Кримом. Він їхав до родичів. Осьмініну повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Встановлено, що в березні 2014 року він був членом "самооборони Криму" і брав участь у захопленні адміністративних будівель органів влади.

У вересні 2014 року Осьмініна обрано депутатом від партії "Єдина Росія" в так звану Євпаторійську міську раду, створену окупаційною владою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram