ГоловнаПолітика

Угорщина заявила, що в Ужгороді встановлено постійну присутність спостерігачів ОБСЄ (оновлено)

Спостережна місія складається з 12 осіб.

Угорщина заявила, що в Ужгороді встановлено постійну присутність спостерігачів ОБСЄ (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто повідомив про початок роботи спостережної місії ОБСЄ на Закарпатті, пише західноукраїнське видання "Мукачево.net".

"У п'ятницю міністру закордонних справ Угорщини було повідомлено листом від генерального секретаря, що ОБСЄ встановила постійну присутність в Ужгороді. Спостережна місія складається з 12 осіб", - повідомляє прес-служба керівної партії "Фідес" з посиланням на Сіярто.

За словами міністра, генеральний секретар ОБСЄ і верховний комісар з прав людини вкрай позитивно відреагували на прохання скерувати спостерігачів ОБСЄ на Закарпаття. 

Оновлення. У прес-службі СММ ОБСЄ заявили "Радіо Свобода", що окрему місію в Ужгороді не відкривали, але посилили моніторинг у цьому районі "у спосіб безперервного патрулювання" з Івано-Франківська.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ переважно займається спостереженням на Донбасі, де йдуть бойові дії. Але її представники спостерігають і за іншими подіями в Україні. У звіті за 9 березня повідомляється, наприклад, що 8 березня її представники були в Ужгороді і бачили, як там облили фарбою учасників зборів з нагоди Міжнародного жіночого дня.

Нагадаємо, що Угорщина вимагала скерувати на Закарпаття спостерігачів ОБСЄ після того, як там коктейлем Молотова намагалися підпалити приміщення спілки угорців.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram