ГоловнаПолітика

Порошенко запропонував ЄС направити дипломатичну місію на Донбас

Президент вважає, що посли повинні на місці ознайомитися з ситуацією в зоні конфлікту.

Порошенко запропонував ЄС направити дипломатичну місію на Донбас
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко запропонував Європейському Союзу скерувати дипломатичну місію на Донбас.

Про це він сказав після зустрічі з віце-президентом Європейської комісії - високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні, повідомляють на сайті голови держави.

"Для ознайомлення з реальною ситуацією на Донбасі, а також щоб побачити на власні очі, як Росія виконує свою частину зобов'язань згідно з Мінськими домовленостями, я звернувся до пані високого представника з пропозицією відправити найближчим часом на Донбас другу місію послів Комітету з політики і безпеки. Зараз, щоб подивилися, як змінилася ситуація. Думаю, що це буде дуже правильно", - сказав він, нагадавши, що перша така місія була у вересні 2015 року.

"Тоді, переконаний, що в червні в жодній з європейських столиць не промайне навіть думка про те, щоб послабити секторальні санкції проти Російської Федерації в разі неімплементації Мінських домовленостей", - додав Порошенко.

Протягом переговорів Порошенко і Федеріка Могеріні також обговорювали розгортання миротворчої місії ООН в окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Порошенко висловив переконання, що час і Європейського Союзу назвати Росію агресором і стороною конфлікту і сприяти наданню державами-членами ЄС оборонної зброї Україні.

Нагадаємо, в грудні Європейський Союз продовжив економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram