ГоловнаПолітика

БПП і "НФ" домовилися про призначення Смолія головою НБУ (оновлено)

Голосування може відбутися 15 березня.

БПП і "НФ" домовилися про призначення Смолія головою НБУ (оновлено)
Фото: Макс Левин

Парламентські фракції, які входять у коаліцію, домовилися про призначення цього тижня голови НБУ, Рахункової палати і омбудсмена. Про це в коментарі LB.ua заявив голова фракції БПП Артур Герасимов.

«Для нас ключове - отримати нового голову Нацбанку. Гонтарева вже готова прийти в парламент зі звітом і виступати з трибуни. Наша фракція в повному складі голосуватиме за її звіт і призначення Смолія на посаду керівника Нацбанку. Наскільки я знаю, підтримка інших фракцій теж є. Тому цього тижня, в четвер, можу сказати, що ймовірність голосування за відставку Гонтаревої і призначення Смолія дуже велика», - заявив він.

У той самий час, як повідомило джерело з керівництва фракції БПП, попередні розбіжності в коаліції з кадрових питань на цей момент знято.

«Претензії «Народного Фронту» щодо призначення заступників голови Нацбанку і голосування Смолія розведено. Ці питання тепер не пов'язані. Тому що ми пішли назустріч «Народному Фронту» в питанні призначення омбудсмена і голови Рахункової палати. Усі ці питання «в пакетній домовленості» голосуватимемо в четвер. Тепер головне завдання - забезпечити явку нардепів для прийняття цих рішень. З цим найскладніше, оскільки цього пленарного тижня заплановано досить багато всяких виїзних делегацій», - додав він.

Оновлення. У той самий час, як запевнили LB.ua інші обізнані джерела у фракціях БПП і НФ, головою Рахункової палати, за попередніми домовленостями, повинен стати член фракції БПП, "ударівець" Валерій Пацкан.

Нагадаємо, подання про звільнення Валерії Гонтаревої і призначення на посаду голови НБУ Смолія президент Петро Порошенко зробив ще 18 січня. Однак на голосування його не виносили через відсутність голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram